Sağlık

Sağlıklı bir vücut için neler yapılmalı? Egzersizden önce ve sonra ne yenir?

Esmanur GÜLBAHAR – Musa YEŞİLDAĞ – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Antrenör Atakan Songur, sağlıklı vücudun herkes için farklı olduğuna dikkat çekerek, “Sağlıklı vücut kişiden kişiye değişebilen bir şeydir. Mesela ağırlık tamamen görsel bir şeydir. Bizim için sadece form önemlidir, altmış kilo olabilirsiniz. Altmış kilonuzda nasıl görünmek istiyorsanız, kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle olabilirsiniz. 55 kiloya düşüp karın kası kazanmalıyım diye düşünmeyin. “Ölçek önemli değil, kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle olmalısınız.” söz konusu.

YAĞLAR KAS DÖNÜŞÜR Mİ?

Vücudumuzdaki yağların kasa dönüşemediği gibi, sporu bıraktığımızda veya kötü beslendiğimizde kasların da yağa dönüşmediğinin altını çizen Songur, “İyi beslendiğimizde ve spor yaptığımızda vücuttaki mekanizma çalışmaya başlıyor. yağ yakar, ayrıca kasları da yapım aşamasına geçirir. Bir elinize bir parça beyaz ekmek alın, diğer elinize kırmızı et alın. “Elinizdeki ekmeği kırmızı ete çevirebilir misiniz?” Örneğin yağın kasa dönüşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

EGZERSİZDEN ÖNCE VE SONRA NELER YEMELİYİZ?

Spor öncesi ve sonrası neler yenilmesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunan Songur, antrenmanların aç karnına yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Elbette diyetisyenler beslenme konusunda daha bilgili. Sana sadece tavsiye verebilirim. Vücut geliştirmeyle uğraşıyorsanız ve amacınız kas geliştirmek ve kas kütlesi kazanmaksa, antrenmandan bir saat önce (hatta ne kadar sindirebildiğinize bağlı olarak iki saat bile) karbonhidrat tüketirseniz antrenmana biraz daha enerji dolu girersiniz. . Antrenmandan on beş ila yirmi dakika önce yemeyi bırakmalısınız. Aç karnına antrenman yapmalısınız. Eğitim süresi altmış dakikayı geçmemelidir. Antrenman sonrasında kilo vermek istiyorsanız düşük karbonhidrat tüketmelisiniz; Kilo almak istiyorsanız yüksek karbonhidrat tüketmelisiniz. “Antrenmandan yarım saat sonra yemek yemek daha faydalı olabilir.” söz konusu.

YARIŞMAYA HAZIRLANANLAR NASIL BESLENİYOR?

Beslenmenin ciddi bir maliyeti olduğuna dikkat çeken Songur, “Öncelikle çok maliyetli bir şey. Diyet yapmak gerçekten zor bir şey. Bir haftada 10 kilo tavuk bitiyor. Her sabah mutlaka yulaf ve altı yumurta yerim. İçinde vitaminler var. Tabi ki bu kişiden kişiye değişir. “Akşam 18.30-19.00’dan sonra yemek yemeyi bırakıp, yatana kadar aç kalıyorum.” Sanki konuşuyordu.

sereflikochisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu