Haber

6 kişilik masa adayı yarın belli olacak mı? 6 masalı başkan adayı ne zaman açıklanacak?

6 kişilik masa adayı yarın belli olacak mı? İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 6 Tablo adayının ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi verdi. Peki yarın 6 kişilik masa adayı belli olacak mı? 6 masalı başkan adayı ne zaman açıklanacak? detay…

6. MASA ADAYLARI YARIN AÇIKLANACAK MI?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Severli, 6 Tablo’nun tüm paydaşlarının 2 Mart’taki toplantıya hazırlandığını ifade etti. 6 Masa’nın Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarihi de veren Güçlüli, “Mart’ta milletimize selam olsun. 2, Millet İttifakı 13’üncü Cumhurbaşkanını belirleyecek, bu iradeyi gösterecek ve bu irade yaygınlaştığı anda milletimizle paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ İTTİFAK 13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI 2 MART’TA BELİRLENECEK”

Toplantının ardından Zorlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaretinin ardından tüm paydaşların 2 Mart’ta yapılacak toplantı için adım adım hazırlandığını vurgulayan Güçlü, “Görüşme sonrasında yapılan bazı yayın ve değerlendirmelerde ‘aday üzerinde mutlak uzlaşı’ var veya bize atıfta bulunularak kullanılıyor. ve asla kabul etmeyeceğiz.’Pazarlık’ gibi sözlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.Ama milletimiz mutlu olsun 2 Mart’ta Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanını belirleyecek, bu iradeyi gösterin ve milletimizle paylaşın. Bu irade yaygınlaşır yaygınlaşmaz. Neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Genel Başkanımız da bu sorumlulukla görüşmelerini sürdürüyor.”

“GRUBUMUZ GENEL LİDERİMİZİN TAM YETKİSİNİ VERDİ”

İstişareyi önemseyen bir parti olduklarını ifade eden Zorlu, Akşener’in dün milletvekilleri ve divan üyeleriyle uzun bir toplantı yaptığını söyledi. Zorlu, “Sarsıntıyla ilgili gelişmelerin yanı sıra burada bu konular da tabii ki tartışıldı. ALA Partili milletvekillerimiz oybirliğiyle Genel Liderimize 2 Mart’ta yapılacak toplantı için yetki verdiler. Yarın Genel Yönetim Kurulu yapılacak. Bu şekilde milletimizin iradesi ve iradesi masaya yatırılacak, açıklamayı yaparak sonuca ulaşmak için çaba göstereceğiz.

“SEÇİM OLMALI”

“Seçim olasılığından çok seçim olacak. Olması gerekiyor çünkü bizim anayasamızda kurallar net bir şekilde tanımlanmış. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’nın açıklama yapacağını biliyoruz, şimdi gelen bir iddia değil. doğru. Öyle olmasa bile 18 Haziran belirlenen seçim tarihi. YETER Parti 14 Mayıs’ta olmak istiyor.” 18 Haziran’da da olsa seçime de hazırdır. Milletimiz değişim istediğinin bilincindedir ve bunu üstlenmeye kararlıdır.”

“KULLANDIKLARI OYUNUN GELDİKLERİ İLDE GEÇERLİ OLMASINI İSTİYORUZ”

Partinin deprem bölgesindeki vatandaşların oyu ile ilgili çalışmalarını hatırlatan Zorlu, “Göç hareketliliğine dayalı olarak vatandaşların bulundukları yerde yaşamalarını isteyen bir siyasi parti olarak, başka bölgelere giden vatandaşlarımızın iradesini ve oyunu istiyoruz. Deprem bölgesindeki iller geldikleri ilde yapılacak seçimlerde oy kullansınlar. Biz geldiği ilin iradesini yansıtmasını istiyoruz.” görüşünü paylaştı. Şiddet, bu amaçla Seçim İşleri Başkanlığı tarafından bir çalışma hazırlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu